BENVINGUTS A PAGÈS LA FESTA 2021

Per a inscripcions o qualsevol qüestió o aclariment respecte de la participació en aquesta actuació, us podeu adreçar a:

Montserrat Costafreda
E-mail
mcostafreda@gencat.cat
Telèfon: 607 073 089

Benvinguts a pagès La Festa és un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, ramats, barques i obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa i una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor.

L’edició de 2021 recuperarà el format presencial durant el primer cap de setmana d'octubre (2 i 3 d'octubre), mantenint les mesures de seguretat amb un sistema de visites sota reserva i el cumpliment dels protocols vigents per la COVID-19. 

 

PARTICIPA

Com a explotació que heu tramitat el segell de Venda de Proximitat, o pescadors que teniu interès en el pesca-turisme, us encoratgem a participar en aquesta iniciativa que cerca donar a conèixer l'origen del que mengem, posar en valor la tasca dels productors d'arreu del territori català i promoure la venda de proximitat dels nostres aliments.

Consulta els requisits de participació

El període per tramitar la sol·licitud de participació a Benvinguts a Pagès finalitza el proper 10 de juny.

 

NOVETATS 2021

- VISITES SOTA RESERVA

Enguany, degut a l'excepcionalitat sanitària, les visites es gestionaran a través d'un sistema de reserves. Les explotacions participants al Benvinguts a Pagès disposaran d'una eina de reserva a través de la web per tal que tothom qui ho desitgi pugui visitar en els horaris establerts i es comprometen a atendre les visites en el segúent horari: 

 • Dissabte 2 d'octubrede 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores
 • Diumenge 3 d’octubre, de 10 a 14 hores i opcionalment de 16 a 19 hores

- PROTOCOLS COVID

Des de l’organització de l'esdeveniment s'encomana a les explotacions participants la consulta i respecte de les recomanacions de les autoritats competents a l’hora de planificar les visites a la vostra explotació i adoptar les següents mesures de bàsiques de protecció individual i col·lectiva. Es recomana a les explotacions participants el registre de totes les persones que les visitin durant el cap de setmana.

Mesures bàsiques de protecció individual i col·lectives
 • Higiene freqüent de mans
 • Higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire,  tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, nas i ulls)
 • Manteniment de grups de convivència habitual el més estables possible.
 • Distància física interpersonal de seguretat
 • Ús adequat de mascareta 
 • Preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats
 • Ventilació correcta dels espais tancats
 • Neteja i desinfecció de les superfícies amb productes amb activitat viiricida.
 • No realitzar tastos de producte si no se’n pot garantir la individualitat a l’hora de compartir menjar i estris. Els tastos es realitzaran preferentment a l’aire lliure.
 • Utilitzar mètodes de pagament que no impliquin manipulació de diners en el moment de la venta de producte (tipus Bizum, transferència bancària, etc.)
Recomanacions i enllaços d'interès

Canal Salut - COVID-19

Recomanacions de neteja i desinfecció d’instal·lacions en empreses alimentàries

Recomanacions d'higiene per a les empreses alimentàries

Mesures d'higiene per al sector de la restauració

L’organització de Benvinguts a Pagès no es fa responsable de la correcta aplicació de les recomanacions en matèria de seguretat per part de les explotacions amb els usuaris de les visites rebudes i de cap de les conseqüències que se’n puguin derivar. 

- BARCELONA CAPITAL DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 2021

Des de l’organització del Benvinguts a Pagès s'ha establert un marc de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) per a posar en valor l’alimentació sostenible i de proximitat en el marc de Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible 2021.

L’objectiu de l’acord és promoure una major presència i visibilitat dels productes agroalimentàries de proximitat a la ciutat, i de manera especial, en els mercats municipals com agents referents en fer accessibles aquests productes a la ciutadania.

 

ORGANITZACIÓ

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, consorcis i oficines de turisme i diverses entitats i associacions del sector.

Un any més, l’organització del projecte compta amb la implicació dels Delegats de Benvinguts a Pagès (DBs), les persones referents del projecte a cada comarca. 

 

DADES PARTICIPACIÓ EDICIONS ANTERIORS

Benvinguts a Pagès ha sumat fins ara, en les quatre edicions anteriors, prop de 100.000 visitants amb una oferta estable anual de 200 explotacions, més d’un centenar de 
restaurants
, 200 allotjaments rurals i un centenar d’activitats complementàries (visites guiades, fires gastronòmiques, circuits de natura, col·loquis, concerts i exposicions, entre d’altres) que fan possible un gran cap de setmana rural. 

En la passada edició, la pandèmia ens va obligar a traslladar la gran festa de la pagesia catalana a internet on durant el primer cap de setmana d’octubre una representació dels productors i productores del país van oferir xerrades divulgatives, visites virtuals i tutorials amb consells sobre alimentació, entre d’altres activitats. L’èxit de participació també es va traslladar en l’edició virtual, en què es van superar les 330.000 visualitzacions a les xarxes socials de Benvinguts a Pagès. 

 

APORTACIÓ ECONÒMICA ALS TERRITORIS PARTICIPANTS

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, dona suport a la promoció territorial del projecte Benvinguts a Pagès en la seva 6ª edició. 

Prodeca donarà suport amb una aportació directa als territoris participants al projecte. 

Les aportacions econòmiques aniran destinades a reforçar la tasca de comunicació i difusió del projecte.

Les tasques de comunicació que millor s’adeqüin a les necessitats de la zona les centralitzarà cada delegat comarcal Benvinguts a Pagès (DB). Alguns exemples d'aquestes accions són: disseny gràfic de material promocional, impressions de materials de comunicació, o altres propostes de comunicació que es validaran per part de Prodeca.

 

CONDICIONS I REQUERIMENTS DE LA COL·LABORACIÓ:

 • S’estableix un màxim d’aportació per territori de 600 € + IVA.

Per tal de justificar les quantitats destinades a cada tasca promocional i per poder-les abonar, necessitarem rebre a Prodeca les factures justificatives de proveïdors externs.  En tots els casos hi haurà d'haver despesa de contractació externa amb la seva corresponent explicació de conceptes, quantitats i qualitats a la factura. En quedaran exemptes les despeses de quilometratge i dietes.

Prodeca es reserva el dret d’admissió de justificants (per tant es podran rebutjar factures) en el cas que no quedi clar l’objecte contractat o no estigui clarament vinculat al projecte Benvinguts a Pagès.

Podeu consultar aquest mateix comunicat al web de Prodeca i a la intranet del BaP.
 

INSCRIPCIONS TANCADES