eBUSINESS FRUIT FOCUS PAÏSOS NÒRDICS

Per a qualsevol aclariment o dubte, us podeu adreçar a:

Rosalba Arrufat
rarrufat@gencat.cat
Tel: (+34) 675 78 32 96

Anna Pozdniakova
apozdniakova@gencat.cat
Tel: (+34) 695 56 09 75

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza l'eBusiness Fruit Focus Països Nòrdics, un esdeveniment adreçat a empreses catalanes productores de fruita.

En el context de pandèmia actual i degut a les restriccions de mobilitat internacional, des de Prodeca plantegem noves estratègies de promoció comercial mitjançant l'organització de trobades de negoci online amb suport i acompanyament, per tal de presentar els productes i el potencial del sector fructícola català a importadors, distribuïdors i responsables de grans superfícies dels mercats agroalimentaris de destí. En aquesta actuació, Prodeca ofereix un servei integral, oferint suport en la presentació del producte, selecció dels compradors segons idoneïtat, i acompanyament durant i després de les reunions, mitjançant experts especialitzats en el mercat de destí que faciliten la interlocució per optimitzar els resultats.

Per facilitar aquestes trobades, Prodeca posa a disposició de les empreses catalanes i els importadors de Països Nòrdics una eina digital pròpia per presentar els seus productes i mantenir reunions en línia.

 

EL MERCAT DELS PAÏSOS NÒRDICS

Les condicions ambientals i climatològiques d'Escandinàvia limiten molt la productivitat de cultius agrícoles, fent que les importacions cobrin un gran protagonisme en el sector.

Pel que fa a les fruites, l'històric d'importacions de la regió descriu una tònica general de creixement, si bé l'últim quinquenni que comprèn 2016-2020 reflecteix certes fluctuacions.

Concretament, les compres internacionals de fruites dels països escandinaus es concentren al voltant de cítrics, maduixes, gerds, dàtils, figues, pinyes, pomes, peres i plàtans; conjunt que monopolitza més del 60% del total de fruites importades, segons dades de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).

Entre el total de mercats proveïdors de la regió, cal destacar que Espanya encapçala el segon lloc del rànquing, només per darrere dels Països Baixos, amb una quota de mercat que representa el 17% el 2020 (411.473 euros).

 

ORGANITZACIÓ DE LES TROBADES B2B

Les empreses catalanes participants disposaran d'una agenda de mínim 2 reunions individuals amb importadors/distribuïdors del mercat de destí interessats en els seus productes.

Les reunions es celebraran, durant la segona quinzena de setembre (les dates de les reunions seran fixades entre ambdues parts).

Prodeca posarà a disposició de les empreses una plataforma per poder realitzar les reunions. Tot i això, la plataforma utilitzada podrà variar en funció de les preferències del comprador. Des de Prodeca s'informarà amb antelació suficient de la plataforma utilitzada per cada comprador. Minuts abans de la reunió es realitzarà un test de connexió entre l'empresa catalana i el consultor per tal de verificar el correcte funcionament.

Les reunions tindran una durada aproximada de 30 min.

Si l'empresa participant no es presenta a la reunió amb el comprador, Prodeca no es compromet a aconseguir una nova data de reunió. Si és el comprador qui té inconvenients, es garanteix la proposta d'una segona data per garantir la trobada.

Així mateix, l'idioma amb el que es desenvoluparan les trobades serà, principalment, l'anglès. Tot i això, durant les reunions un consultor estarà present online i podrà donar suport al comprador si s'escau.

Es recomana que les empreses participants facilitin a Prodeca els materials promocionals i el catàleg de productes traduïts a l'anglès, per tal de poder-los presentar als compradors. .

En cas que l'empresa requereixi mostres de productes, el transport de mostres anirà a càrrec de l'empresa participant. No obstant, PRODECA donarà suport en la coordinació del transport perquè arribi al comprador.

Cada empresa disposarà de:

 • Informació del mercat
 • Visibilitat del catàleg de l'empresa per part de tots els compradors participants
 • Suport en la coordinació del transport de mostres ( si és necessari)
 • Agenda de dos reunions prèviament seleccionades segons interès dels compradors 
 • Possibilitat d'agendar-ne d'extres en funció de l'interès dels compradors
 • Suport durant la reunió per part d'un consultor contractat per Prodeca
 • Acompanyament en la comunicació post reunió amb el comprador per assegurar una negociació fluïda (en cap cas, per garantir l'èxit d'aquesta)

 

A QUI VA ADREÇAT

Podran participar empreses catalanes productores de fruita amb seu a Catalunya

 

COST DE PARTICIPACIÓ

 • El cost de participació per empresa és de 295 € (+ IVA) (mínim dos reunions + suport durant les reunions + servei d'acompanyament posterior + suport coordinació enviament de mostres).

Si alguna empresa té, finalment, alguna reunió extra, aquesta no tindrà un cost addicional

 

TERMINI D'ADMISSIÓ DE SOL·LICITUDS I PAGAMENTS

Les empreses interessades en l'actuació hauran d'omplir el full d'inscripció i realitzar el pagament corresponent abans del dia 31 de maig

L'organització es reserva el dret a realitzar una selecció d'empreses segons criteris d'adequació sectorial i idoneïtat del producte per al mercat de destí. 

Es disposen de 12 places. En el cas que hi hagi una demanda superior d'inscripcions que els ofertats, s'aplicarà el criteri d'ordre d'arribada de sol·licituds i pagaments corresponents.

L'empresa es considerarà admesa un cop hagi enviat la sol·licitud de participació degudament complimentada i hagi abonat l'import de participació.

Una vegada admesa, si l'empresa renuncia a la seva participació, perdrà el 100% del que hagi abonat. Prodeca es reserva el dret de valorar les raons presentades per l'empresa per anul·lar-ne la participació i retornar un percentatge de l'import abonat.

Un cop realitzada la inscripció, les empreses participants rebran una fitxa amb tota la informació requerida en relació al producte i descripció de l'empresa.

 

CALENDARI PREVIST

Aquest és un calendari orientatiu. Prodeca indicarà en cada moment els passos a seguir.

 • Del 25 al 31 de maig: Inscripcions
 • 31 de maig: Confirmació de les empreses participants
 • Del 1 al 4 de juny: Enviament de la documentació requerida per Prodeca
 • Del 1 el 3 de setembre: Confirmació de les agendes i enviament de mostres (optatiu)
 • A partir del 15 de setembre: Entrevistes amb els compradors

 

INSCRIPCIONS tancades