04.11.19

Barcelona acull la segona edició del Fine Food Business Fòrum

 

 

Una quarantena de compradors de 16 països extracomunitaris participaran en rondes de negocis amb empreses catalanes del sector Fine Food els dies 3 i 4 de juliol al Disseny Hub de Barcelona. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i el Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ, organitzen la segona edició del Fine Food Business Fòrum que enguany tindrà lloc el 3 i 4 de juliol al Barcelona Disseny Hub. 

Aquest esdeveniment posarà en contacte una trentena d’empreses catalanes amb 40 importadors provinents de 16 mercats tercers a través d’una agenda de reunions i trobades B2B, amb una durada màxima de 20 minuts, que es desenvolupen d’acord a un programa preestablert per l’organització. 

L’objectiu de l’actuació és generar networking a través de trobades directes per maximitzar els resultats de les relacions comercials i de cooperació en l’àmbit agroalimentari per a les empreses catalanes del sector multiproducte. 

El format d’entrevistes ràpides amb els importadors facilita la tasca comercial i agilitza les relacions empresa-comprador, reduint-ne els costos. 

El director gerent de Prodeca Ramon Sentmartí obrirà l’acte en què també participarà Marta Amorós, gerent del Clúster Gourmet de Catalunya. Aquestes intervencions presentaran als compradors internacionals la potencialitat de Catalunya com a hub gastronòmic i agroalimentari i donaran cobertura a les empreses catalanes que posteriorment iniciaran les rondes de reunions que es desenvoluparan durant els 2 dies. 

Empreses catalanes participants: 

Aigua Sant Aniol, Alternativa3, Anxoves de l'Escala, Biosanare, Birba Biscuits, Bubo Barcelona, Cafès Novell, Cadí, Camara Arrocera Del Montsià, Coffee Center, Cudié, Espiga Blanca, Exquisitarium, Galetes Trias, Happy-Lab, Kombutxa, La Masrojana, Mi&Cu Gourmet, Migjorn, Nassari, Oleum Priorat, Organic Mediterranean, Paño Naturae, Pastes Sanmarti, Pastisart, Patatas Fritas Torres, Paul&Pippa, Priordei, Set&Ros, Torras, Torrons i Mel Alemany, Torrons Vicens, Vichy Catalan Corporation, Virginias 

Mercats compradors: 

  • Amèrica: Costa Rica, Mèxic, Panamà, Perú, República Dominicana i Xile 
  • Àsia: Aràbia Saudí, Azerbaidjan, Corea, Emirats Àrabs, Geòrgia, Índia, Japó, Rússia, Singapur i Xina continental 

Catalunya, gran exportadora de productes Fine Food 

La indústria del Fine Food constitueix un dels principals sectors agroalimentaris de Catalunya amb un volum de negoci anual proper als 7.696 M€ l’any. Així mateix, sumant-hi la indústria de fabricació d’olis i greixos supera els 10.000 M€, el que representa el 44% del volum de negoci de la indústria de l’alimentació i les begudes.  

En l’àmbit de l’exportació se situa com el segon sector (27%), per darrera del carni, i està liderat per les categories següents: productes de fleca i pastisseria (10,21% del total Fine Food), cacau i les seves preparacions (9,35%), productes a base de cereals (8,41%), cafè (7,90%), extractes, essències i concentrats (6,96%), articles de confiteria (6,39%), productes làctics (4,54%), sucs vegetals (3,39%), confitures i melmelades (3,05%), preparacions per a sopes (2,96%), cervesa (2,87%), sucs de fruites (2,50%).  

El sector multi producte comprèn les següents categories d’aliments: làctics, mel, ous, productes de pastisseria, confiteria i dolços, cafè, té i infusions, salses, gelats, cervesa, aigua, begudes fermentades, destil·lats, conserves vegetals, conserves de peix i marisc, vinagres, preparacions de fruita, melmelades de fruita, sucs. 

Exportació de productes Fine Food

Comparteix aquesta notícia