02.10.20

El cantant Miki Núñez apadrina l’edició virtual de ‘Benvinguts a Pagès’ aquest cap de setmana 

Benvinguts a Pagès es trasllada a les xarxes socials aquest cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. La cinquena edició de la festa de la pagesia catalana s’ha reinventat aquest any i proposa al públic una experiència diferent, 100% virtual que es podrà seguir a través d’internet còmodament. L’esdeveniment s’ha adaptat al context actual de la Covid19 i compta amb l’apadrinament del popular cantant Miki Núñez, que aquest dissabte al matí (11.00h) participarà d’una conversa a través d’Instagram amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. L’artista conversarà sobre l’alimentació i la importància del sector de la pagesia i la pesca que s’ha conjurat per mantenir l’esperit de Benvinguts a Pagès. El diàleg es podrà seguir a través del compte d’Instagram del cantant @mikinunez. 

L’esdeveniment es proposa superar el context actual i reivindicarà, a través de les xarxes socials, el paper de la pagesia, tenir cura del territori, vetllar pels productes de proximitat i de temporada i fomentar una relació directa entre els productors i els consumidors. Ho farà amb la participació de 24 pagesos i una dotzena de restaurants que treballen amb productes de proximitat i allotjaments rurals. Durant tot el cap de setmana tots aquests agents seran protagonistes a les xarxes socials de Benvinguts a Pagès a través de vídeos, càpsules, visites virtuals i consells sobre productes i alimentació i entrevistes en directe a Instagram. 

El públic podrà descobrir els secrets de les oliveres centenàries de la Terra Alta, entendre com és el dia a dia d’una granja d’Osona, conèixer com es fa la sidra empordanesa o endinsar-se en el cultiu d’avellanes del Camp de Tarragona, entre d’altres. Les entrevistes a través d’Instagram aniran a càrrec dels periodistes Carme Gasull, Xavier Pérez Esquerdo i Claudia Solé i del cuiner Miquel Antoja. 

La pàgina web, punt de trobada

Tota la informació d’aquesta edició està recollida a la pàgina web benvingutsapages.cat, el punt de trobada de l’esdeveniment virtual. Totes les activitats programades es podran veure als perfils de Facebook, Instagram, Twitter i YouTube de Benvinguts a Pagès i seguir a través de l’etiqueta #eBaP.

Comprar sense intermediaris

Un dels altres reclams del cap de setmana serà l’oportunitat d’omplir el rebost i comprar directament als productors. Benvinguts a Pagès promou que s’estableixi una relació directa entre el públic i els pagesos i que omplir el rebost continuï essent un dels reclams de l’esdeveniment. Tot els pagesos participants en aquesta edició virtual disposen de l’acreditació de venda de proximitat emesa pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Digitalitzar el sector

Les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país continuen fent un esforç per obrir a internet una gran finestra de venda que els permet grans possibilitats. El projecte Benvinguts a Pagès els permet avançar en la digitalització del sector primari i aprofitar les possibilitats d’internet per obrir nous canals de venda i difusió que els acostin al gran públic. 

Rutes a punt

Les rutes Costa Brava, Paisatges Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus ofereixen durant tot l’any recorreguts que uneixen gastronomia, territori, paisatge, història i patrimoni, més enllà del cap de setmana de Benvinguts a Pagès. Tot i que aquest any l’edició és virtual es mantenen els itineraris a disposició del públic. A través de la pàgina web benvingutsapages.cat es poden consultar els detalls de les rutes.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector. 

Comparteix aquesta notícia