07.12.21

El cuiner vilanoví Eric Montes guanya la final catalana de l’EYCA

El darrer 3 de novembre es va celebrar a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar la final catalana de l’European Young Chef Award (EYCA), un certamen internacional organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT).

El jove cuiner Eric Montes de dinou anys va ser-ne el guanyador amb una elaboració innovadora del pollastre IGP pota blava amb gambes de Vilanova, la seva localitat natal. El pollastre amb escamarlans presentat per Clara de Miguel, alumna de l’EUHT StPOL va classificar-se en segon lloc. Van completar el podi la versió de la sípia a la bruta presentada per Genís Santos, alumne de Joviat, i La Mascarada, recepta elaborada per Jordi Solé, alumne del CETT.

La victòria a la final catalana va ser el passaport de l'Eric per representar Catalunya a l’edició d’enguany de l’EYCA que es va celebrar els passats 23 i 24 de novembre a la ciutat de Braga (Minho, Portugal) que va ser Regió Europea de la Gastronomia al 2016. 

El representant noruec Espen Laumann va ser el vencedor d’aquesta cinquena edició del certamen internacional que compta el suport de Prodeca i l’Agència Catalana de Turisme per ser una aposta en la innovació de la tradició gastronòmica i per promoure la sostenibilitat i l’ús de productes locals a les cuines dels futurs xefs.

Comparteix aquesta notícia