09.11.22

El sector carni català viatja a Nigèria per a explorar oportunitats comercials

Una delegació encapçalada pel director de Prodeca, Ramon Sentmartí, acompanyat de representants de les principals associacions del sector carni de Catalunya han participat del 7 al 10 de novembre en un viatge empresarial a Nigèria i Benín organitzat amb l’objectiu d’explorar les oportunitats comercials per al sector de la carn.

Les entitats sectorials participants en la missió comercial:

  • ANAFRIC (Associació Empresarial Càrnica)
  • FECIC (Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques)
  • FAC (Federació Avícola Catalana)
  • Agrupació de Productors d’Ous de Catalunya

Durant l’estada a Nigèria, la delegació s’ha reunit amb la Cambra de Comerç d’Abuja, l’Associació de Cambres de Comerç de Nigèria, la Comissió Nigeriana per a la Promoció de les Inversions, el Ministeri d’Agricultura, el Ministeri de Comerç i importadors i distribuïdors d’alimentació del país. Durant les reunions, s’ha presentat el potencial agroalimentari català i s’han explorat els interessos mutus amb l’objectiu d’explorar les possibilitats de col·laboració en termes comercials.

El viatge finalitza a Benín, on la delegació es reunirà amb importadors i distribuïdors d’aquest país de l’Àfrica occidental.

Nigèria, un mercat amb potencial per al sector agroalimentari català

Nigèria és un dels principals mercats de l’Àfrica, amb una població de més de 200 milions de persones. Es preveu un augment rellevant del consum d’aliments de proteïna animal en aquest país, per l’increment de la població, que segons s’estima que es dupliqui ens els propers 25 anys,  i del seu poder adquisitiu mitjà en els propers anys.  

Amb 11,19M€ exportats el 2021, Nigèria és el 79è mercat de destí de les exportacions agroalimentàries catalanes amb una tendència creixent en els darrers anys: en comparació l’any anterior, el 2021 es van augmentar les exportacions un 14,31% en valor i un 44% en volum, i en els últims 5 anys s’han incrementat en un 222% en valor i un 73% en volum.

Comparteix aquesta notícia