04.04.22

Eric Montes, millor recepta elaborada amb productes DOP i IGP de l'Euroregió

El xef català Eric Montesvencedor regional de l’European Young Xef Award 2022, ha guanyat el Concurs “Millor recepta euroregional elaborada amb productes DOP i IGP de Catalunya, les Illes Balears i Occitània”, que s'ha celebrat avui a l'estand Catalonia HUB a Alimentaria.

El representant català ha competit amb el plat "Sinergies", que comptava amb productes amb DOP i IGP com la Pera de Lleida, Calçots de Vall, oli d'oliva verge extra DOP Empordà, Ametlla de Mallorca, Avellana de Reus, Pa de Pagès, Sobrasada de Mallorca i Mel de les Cévennes.

De fet, els tres joves xefs, un de cada regió, han hagut d'elaborar en directe la seva proposta amb productes amb denominacions d'origen i segells d'identitat geogràfica protegida, la qual ha estat avaluada per un jurat professional, a l’estand Catalonia HUB d'Alimentaria. Es tracta d'un concurs únic que vol impulsar el coneixent transversal dels productes amb segell d’origen i qualitat entre les promeses de la gastronomia de les tres regions així com destacar l’agermanament d’aliments amb segell DOP i IGP entre les tres regions promotores de la Xarxa. 

El vilanoví ha competit amb el xef balear José María Borras Villarroel, i Thomas Riquier, representant d’Occitània, en un concurs únic que vol impulsar el coneixent transversal dels productes amb segell d’origen i qualitat entre les promeses de la gastronomia de les tres regions. 

Debat sobre el valor dels productes locals

La trobada interregional ha continuat amb l’organització de ponènciessobre els circuits curts de comercialització de productes agroalimentaris, amb la ponència de Fabien Santini, cap adjunt de la Unitat de Governació dels mercats agroalimentaris de la Comissió Europea. Ha tancat l’esdeveniment una taula rodona sobre les experiències turístiques com a estratègia de valorització dels paisatges i productes locals on participaran el director de l’agència d’estratègia turística de les Illes Balears (AETIB), Xisco Mateu, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech Tomàs i el director de projectes i estratègies turístiques innovadores d’Occitània, Igor Knibiehly. El director general de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard Sans, n'ha fet de moderador.

L’esdeveniment ha culminat amb un dinar de networking entre els experts i productors/es i promotors/es de productes amb segells DOP i IGP procedents de les tres regions amb voluntat de crear un espai per fer xarxa i facilitar l’emergència de noves col·laboracions interregionals. 

Descarrega el programa

Comparteix aquesta notícia