30.11.20

Èxit de participació en primer Tast Guiat virtual d’Oli d’Oliva Verge Extra amb DOP catalanes

Commemorant el Dia Mundial de l’Olivera, el passat 27 de desembre Prodeca va organitzar el primer Tast Guiat virtual d’Oli d’Oliva Verge Extra amb la col·laboració de les cinc Denominacions d’Origen Protegida catalanes. 

L’acte, retransmès en directe a través de la web de Prodeca, va comptar amb la participació de 14 escoles d’hosteleria, a les quals se’ls va fer entrega amb antelació dels diferents olis de les DOP catalanes participants per poder fer la degustació en els seus centres educatius. Per complementar l’experiència del tast, també se’ls va enviar pomes amb IGP Poma de Girona, així com gots d’un sol ús biodegradable.

La jornada va ser conduïda per la cap del sector de l’oli d’oliva de Prodeca, que va donar pas al Director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Pesca. Carmel Mòdol va donar la benvinguda als estudiants i va posar l’accent en què aquests estudiants es convertissin en els futurs prescriptors dels productes agroalimentaris catalans

M.Àngels Calvo, cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, va ser l’encarregada de guiar el tast i explicar el mètode de valoració organolèptica de l’OOVE i les particularitats dels diferents olis de cada DOP. Una vegada finalitzat el tast, els presidents de les cinc DOP catalanes, Baix Ebre-Montsià, Empordà, Terra Alta, Les Garrigues i Siurana, van tancar la jornada amb un torn de preguntes formulades pels alumnes. 

Oli d’Oliva, l’or líquid català

Emparat per les cinc DOP, Catalunya produeix oli d’oliva d’alta qualitat, que destaquen per unes qualitats de sabor, aroma i acidesa baixa, que venen garantides per un fruit, l'oliva, de primer ordre, i per unes tècniques d'elaboració mecàniques, que mantenen totes les característiques saludables i gustatives d'aquest aliment.

Actualment, a Catalunya hi ha 113 mil hectàrees de terra dedicada a olivera, un 14% de la superfície de conreu, que proporcionen la matèria primera, l'oliva, per a una de les indústries amb més potencial: la de transformació, envasament i comercialització d'oli d'oliva, amb gairebé un 6% del volum de negoci de la indústria agroalimentària de Catalunya.

dades sector oli catalunya

Comparteix aquesta notícia