25.11.20

Gastroteca.cat, el punt de trobada dels productes catalans, estrena nova imatge

Gastroteca.cat estrena imatge de marca renovada i una plataforma que optimitza els seus continguts amb l’objectiu de posicionar-se com el gran aparador dels productes locals catalans i d’aquells que els produeixen, venen i cuinen. 

Amb una llarga trajectòria divulgativa i de consulta des de 2007, el nou portal s’articula entorn de les fitxes dels més de 300 productes, les quals recullen propietats nutricionals, temporalitat, territori d’on provenen així com si compten amb distintius d’origen i qualitat. Cada aliment teixeix la seva pròpia xarxa de productors, elaboradors i comercialitzadors a la secció On Comprar i, alhora, vertebra l’univers gastronòmic a l’apartat On Tastar

La nova Gastroteca identifica més de 1.500 productors i elaboradors catalans i 800 restaurants on trobar producte local. Aquests diferents agents organitzats es troben geolocalitzats al territori de forma que els usuaris poden trobar quins establiments, restaurants, elaboradors o pagesos que fan venda directa dels seus productes els són més propers.

La web és una iniciativa de Prodeca, la Promotora del Aliments Catalans i el Departament d’Agricultura, i és una eina al servei dels consumidors i els agents del sector de l’alimentació (productors, elaboradors, artesans, botiguers, distribuïdors, restauradors, cuiners, gastrònoms, promotors del turisme gastronòmic...), així com de les entitats que treballen al voltant dels productes catalans. Gastroteca.cat treballa per potenciar la competitivitat dels professionals agroalimentaris i afavorir el seu accés als mercats, tot interactuant conjuntament amb d’altres iniciatives de l’àmbit comercial, gastronòmic i turístic. 

Què hi trobarem de nou?

Entre les novetats més destacades de Gastroteca hi trobem, la renovació del banc audiovisual de receptes i fotografies, i les seccions Ecoteca centralitza els operadors ecològics i Al Món l’apartat que identifica on poder comprar aliments catalans i tastar la nostra cuina internacionalment. La selecció de restaurants, que es poden cercar per demarcació, concepte gastronòmic i per reconeixements rebuts o per adscripció a segells com Slowfood, l’Agenda i les Rutes, creades adhoc per incentivar la promoció turística vinculada a l’interès gastronòmic, contribueixen a arrodonir les possibilitats de gaudi que ofereix la plataforma.

 

Sobre Gastroteca

Gastroteca és una iniciativa de Prodeca, la Promotora del Aliments Catalans i el Departament d’Agricultura i afronta aquesta nova etapa amb la col·laboració d’entitats destacades per la seva promoció del sector com la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE); el Consell Català de la Producció Integrada (CCPI) i la Diputació de Girona a través del seu segell Girona Excel·lent.

La inscripció dels productors i agents a la Gastroteca.cat és gratuïta i es pot realitzar fàcilment des d’un formulari d’alta. La comissió tècnica que gestiona la Gastroteca comprova totes les altes abans de publicar-les a la web, vetllant per una informació veraç i de qualitat.

Malgrat la inactivitat dels darrers anys, Gastroteca.cat rep una mitjana de 1.500 visites diàries (45.000 al mes- Font: Google Analytics). El seu posicionament entre els buscadors en línia és molt bo i per a molts productors catalans suposa encara la seva única presència digital a Internet. La seva àmplia base de dades constitueix el major directori digital d’empreses i actors alimentaris.
 

Comparteix aquesta notícia