17.12.20

Gastroteca.cat i la Xarxa de Productes de la Terra s’alien per incentivar la promoció del sector agroalimentari local

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de serveis de Comerç de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç i Prodeca (Promotora dels aliments catalans, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), han signat un conveni per a la promoció de la Xarxa de Productes de la Terra i el sector agroalimentari local a través del desenvolupament, gestió i difusió del portal Gastroteca.cat.

L’acord regula la col·laboració entre les entitats amb l’objectiu d’incentivar la comercialització dels productes agroalimentaris locals, entre els quals s’inclouen els 55 productes singulars de la Xarxa de Productes de la Terra que s’han afegit al catàleg, així com la difusió del miler de productors/res i elaboradors/res del territori que formen part del seu cens.

A través d’aquest conveni també s’incorporen al portal els punts de venda dels productes locals, fet que contribueix al foment del consum de proximitat i, per consegüent, està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que vertebren les polítiques públiques de desenvolupament territorial.

Amb aquesta nova col·laboració, la nova Gastroteca identificarà més de 2.500 productors i elaboradors catalans i 800 restaurants on trobar producte local. Aquests diferents agents organitzats es troben geolocalitzats al territori de forma que els usuaris poden trobar quins establiments, restaurants, elaboradors o pagesos que fan venda directa dels seus productes els són més propers.

La web, que aquest any ha estrenat nova imatge de marca i ha optimitzat els seus continguts, es posiciona com el gran aparador dels productes locals catalans i d’aquells que els produeixen, venen i cuinen.

Nova web Gastroteca

 

Comparteix aquesta notícia