11.07.22

La gastronomia catalana es dona a conèixer a Itàlia

La gastronomia catalana s’ha donat a conèixer a Itàlia a través d’una sèrie d’actes celebrats a Roma el 12 de juny. Els Jardins Botànics i la llibreria Ottiomassimo han estat l’escenari per promocionar la cultura i l'enogastronomia del país sota la marca “Catalunya, on el menjar és cultura”, amb el suport de la Delegació de la Generalitat a Itàlia, l’Institut Ramón Llull i Prodeca.

Catalunya Itàlia


Descobrir Catalunya” ha estat el segell de l’acte amb què s’han presentat la cultura i les tradicions del país  entre sabors, olors, lectures i ritmes. L’acte s’ha inaugurat amb un taller gràfic a la llibreria Ottimomassimo, on la guionista, periodista i escriptora Núria Parera. L’autora de llibres infantils d’èxit s’ha reunit amb els nens i nenes en edat escolar per presentar-los “La Maleta”, el seu llibre més recent que narra el relat d’una maleta que, a principis del segle XX, va passant de mà en mà i acaba sent un testimoni excepcional d’alguns dels fets més rellevants dels darrers cent anys.

Posteriorment, el programa ha continuat amb un tast de vins  i productes gastronòmics catalans. Pel que fa als vins, l’enòleg Marco Cum ha estat l’encarregat de dirigir el tast, mentre que per la part de la gastronomia catalana, la xef Giovanna Peracchia, ha estat l’encarregada d’explicar la història de cadascun dels plats. L’esdeveniment ha conclòs amb un concert de rumba catalana amb l’actuació de Muchacho y Los Sobrinos, un grup format per amics d’infància, que han donat a conèixer a Itàlia aquest gènere musical característic de Barcelona.

És la primera vegada que s’ha presentat la cultura gastronòmica catalana al complet a Roma, i ha quedat més que palès que els productes alimentaris i vitivinícoles de Catalunya desperten interès entre la societat italiana donada la seva alta qualitat.

CAT
 

Comparteix aquesta notícia