07.12.21

La Gastroteca participa a la Fira Orígens d’Olot

Prodeca ha estat present, a través de la Gastroteca, a la novena edició de la Fira Orígens d’Olot que es va celebrar del 18 al 20 de novembre. Aquest esdeveniment va comptar amb la participació de 60 productors/es i elaboradors/es locals que van exposar i vendre els seus productes a les 6.000 persones, públic gourmet i professionals, que van visitar la fira.

La Gastroteca va donar la benvinguda als visitats a través d’un estand institucional ubicat a l’entrada del recinte i compartit amb la Federació Catalana de DOP-IGP en el seu objectiu comú per promoure els aliments locals.

Segons l’organització, enguany es van vendre un 7% més de tiquets que al 2019 i la despesa mitjana per visitant, 50 euros, va suposar un increment del 35% respecte l’anterior edició.

A més de la venda directa de carn i embotits, vegetals, mel i melmelades, dolços i pa, fruits secs, begudes, cereals... l’esdeveniment va comptar amb tastos i demostracions per part de cuiners i cuineres reconegudes del territori com Susana Aragón (Cèntric Gastro, El Prat de Llobregat), Martina, Clara i Carlota Puigvert i Puigdevall (Les Cols **, Olot) i Marc Ribas (Gastronomia Brutal).

Comparteix aquesta notícia