04.11.21

La VI Nit del Gourmet Català reconeix un sector alimentari més innovador i resilient

El dimecres 27 d'octubre va tenir lloc a l’Espai Mas Marroch (Girona) la sisena edició de la Nit del Gourmet Català. L’esdeveniment organitzat pel Clúster Gourmet de Catalunya va oferir un espai al producte gourmet, aquell que es posiciona al mercat de manera diferencial i fixa un preu significatiu. La diferenciació del producte, respecte a la resta de productes, és definida per un seguit d’atributs com són: la qualitat superior d’aquest, l’exclusivitat del canal de venda, la sofisticació de l’empaquetament i la història única que el caracteritza. 

En aquesta vetllada, on van assistir al voltant de tres-centes persones, van presentar-se els productes més innovadors dels associats i es van destacar les novetats del sector gourmet català. 

El Clúster Gourmet de Catalunya, entitat presidida per Àngel Velasco, gerent de Torrons Vicens, treballa per promoure un sector competitiu, de qualitat, internacionalitzat i innovador. Un dels objectius finals és establir canals directes amb els clients així com atraure nous consumidors. Velasco va remarcar durant la vetllada la resiliència i fortalesa del sector durant la pandèmia, fent incís en els reptes presentats duran aquest període: digitalització, sostenibilitat, innovació i internacionalització.

El premi ‘Gourmet Català de l’Any 2021’ va ser atorgat a la coneguda cuinera i fundadora del Celler de Can Roca, Montserrat Fontané. Josep Roca, qui va recollir el premi de la seva mare, remarcava durant el discurs els valors que comparteixen el Clúster Gourmet de Catalunya i la cuinera: l'exigència, l’esforç, el sacrifici i la cura al transmetre la cultura gastronòmica. Roca va rebre el premi de mans del MH President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, qui clamava l'excel·lència i el potencial que ofereixen les empreses del sector.

La HC d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va lliurar el premi a la trajectòria empresarial a la revista CUINA pels seus 20 anys com a mitjà de comunicació líder i altaveu de la gastronomia i dels productes de qualitat del país.

Coneix tots els premis de la sisena edició de la Nit del Gourmet: 
https://www.cataloniagourmet.cat/nit-del-gourmet-catala/

Comparteix aquesta notícia