09.11.22

L’explotació de ‘Les cabres d’en Peyu’ guanya el premi de votació popular dels guardons ‘Food Film Menu 2022’

L’explotació Les Cabres d’en Peyu, a Osona, ha guanyat el premi de votació popular dels guardons ‘Food Film Menu 2022’ promoguts per l’institut IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) i la Plataforma de les Regions Europees i Mundials de la Gastronomia, entre les quals hi ha Catalunya.

En concret, ha estat reconegut el filmet Benvinguts a la granja en la categoria Millor vídeo sobre experiències de visites a activitats agroalimentàries a partir de les votacions rebudes a través d’internet entre els dies 26 i 30 de setembre.

El vídeo convida la ciutadania a visitar una explotació que elabora làctics i formatges i compta amb un ramat de 100 cabres alpines que pasturen a Muntanyola.

Els guardons Food Film Menu 2022 han avaluat més de 50 curtmetratges que es podran veure en diferents festivals de cinema d’arreu del món. En aquest sentit, el filmet s’ha projectat en el marc del Festival de Cinema de Girona que se celebra fins al 13 de novembre, coincidint amb el lliurament del premi. 

Reconeixement a la feina feta des de Muntanyola

Des de l’explotació Les Cabres d’en Peyu, la ramadera Mireia Colonques explica que “el premi ens fa il·lusió perquè és l’entenem com un reconeixement al nostre projecte iniciat fa dos anys des de Muntanyola”  i apunta que “és un impuls per a totes les explotacions que participem a Benvinguts a Pagès”. Colonques afegeix que “Benvinguts a Pagès és una oportunitat fantàstica per acostar el sector primari al conjunt de la ciutadania. Encara hi ha un gran desconeixement de l’origen dels productes que mengem i fer entendre a la gent com treballem i l’esforç que suposa elaborar un producte de qualitat és molt important”. 

premi peyu bap

‘Benvinguts a Pagès Tot l’Any’

Les Cabres d’en Peyu és una de les 126 explotacions que participen al projecte Benvinguts a Pagès Tot l’Any arreu del país. La iniciativa ofereix visites guiades a les explotacions agroalimentàries durant els 365 dies de l’any per acostar el públic urbà a la pagesia, donar a conèixer l’origen dels productes elaborats a Catalunya i que es consumeixen cada dia, promoure una nova via per generar activitat als pagesos i pageses, fomentar la compra directa de producte i tenir l’oportunitat d’omplir el rebost.

La pàgina web benvingutsapages.cat incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes i també inclou un apartat amb el detall de setze rutes per resseguir arreu del país que combinen pagesia, gastronomia, història i patrimoni, disponibles per poder fer en tot moment. 
 

Comparteix aquesta notícia