04.10.21

Més de 32.000 persones han viscut l’experiència de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’

Més de 32.000 persones han viscut l’experiència de Benvinguts a Pagès La Festa durant el cap de setmana a Catalunya. La festa de la pagesia catalana ha recuperat la presencialitat en aquesta 6ª edició i ha renovat el seu poder de convocatòria amb un públic que s’ha mogut pel país i ha redescobert l’origen i qui hi ha darrere dels productes que es consumeixen cada dia.

Benvinguts a Pagès ha tornat amb força amb la participació de 150 explotacions agroalimentàries de Catalunya, que han obert les portes i han ofert visites guiades per fer possible una experiència molt autèntica a la ciutadania. El cap de setmana ha permès reconnectar el públic amb els productors i productores de Catalunya. Els pagesos i pageses fan una valoració molt positiva del cap de setmana en què han estat protagonistes, han divulgat el seu dia a dia, han posat en valor la importància del sector primari i han fidelitzat nous públics a través de les visites guiades. Productors i productores s’han mostrat entusiasmats de poder tornar a rebre el públic a casa seva després del parèntesi de l’any passat, a conseqüència de la pandèmia.

Benvinguts a Pagès

L’oferta s’ha completat amb la participació de 200 allotjaments rurals, que han ofert estades especials durant el cap de setmana, i l’adhesió de 200 restaurants proposats pels mateixos pagesos i pageses, que cuinen productes de proximitat i de temporada de les explotacions participants. El públic ha pogut tastar i omplir el rebost amb els productes que ha redescobert en el marc de les visites en una gran oportunitat per comprar directament als productors i productores.

Les ganes de viure l’experiència a pagès en primera persona per part de la ciutadania s’han notat especialment a les comarques properes a l’àrea metropolitana. La majoria de les explotacions agroalimentàries del Bages, Anoia, Osona, Berguedà i Maresme han fet el ple en el marc de les visites programades, que han esgotat les reserves, tant dissabte com diumenge. Algunes explotacions han duplicat i, fins i tot, triplicat els grups per atendre tot el públic inscrit. Les visites al Pirineu, per descobrir els processos d’elaboració de la llet, els formatges, els embotits o el conreu de safrà, i a la Terra Alta i a Les Garrigues, amb visites als cellers i molins acompanyats de tastos de vins, olis i fruits secs i passejar entre oliveres mil·lenàries i tarongers a les Terres de l’Ebre i descobrir-ne els seus secrets, a través dels mateixos productors, són exemples de la diversitat d’experiències i interès dels visitants. A les comarques gironines i tarragonines, que compten amb una àmplia tradició en el camp de l’apicultura, els visitants, per exemple, s’han equipat per veure, de ben a prop, les abelles i entendre d’on surt la mel.

Benvinguts a Pagès

Des de l'organització del Benvinguts a Pagès La Festa volem agrair la participació i la resposta del públic i de totes aquelles persones i entitats que han fet possible, un any més, l’èxit de la festa de la pagesia catalana. El cap de setmana a pagès s’ha adaptat amb naturalitat a la situació de pandèmia i l’obligatorietat de reservar prèviament ha fet fluida l’organització i la planificació de les visites gratuïtes.

El projecte continua

El projecte continua i ofereix una oferta potent a totes les persones que s’hagin quedat amb ganes de més durant el cap de setmana. Benvinguts a Pagès Tot l’Any agafa el relleu a partir d’ara amb una oferta estable d’un centenar de visites de pagament a explotacions agroalimentàries de Catalunya. L’organització dóna resposta a una petició dels pagesos i pescadors que tindran una nova via per generar activitat durant els 365 dies de l’any. La pàgina web benvingutsapages.cat incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes. 

Comparteix aquesta notícia