18.12.21

12 EMPRESES CATALANES PARTICIPEN AMB PRODECA EN EL PROJECTE INTERNACIONAL CATALAN BREAKFAST

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, ha organitzat l’actuació Catalan Breakfast, que s’ha presentat aquest dissabte al Grand Hotel Stay de la cadena Marriott a Dubai (Emirats Àrabs). La iniciativa té per objectiu la promoció del producte i la gastronomia catalana en hotels de prestigi internacional a través de la incorporació d’estacions senyalitzades en el bufet d’esmorzar de l’hotel amb el pa amb tomàquet com a element gastronòmic central. 

El Catalan Breakfast tindrà continuïtat durant l’any 2022, amb la ampliació de nous establiments de 4 i 5 estrelles d’arreu del món a la iniciativa. A més de la incorporació en l’estació d’esmorzars dels hotels participants i l’oportunitat de contactar amb nous clients del segment hoteler, les empreses catalanes seleccionades per aquesta actuació formaran part a la pàgina web que s’estrenarà pròximament amb el conjunt d’hotels associats al projecte. 

El pa amb tomàquet, ambaixador gastronòmic català

La presentació del projecte Catalan Breakfast s’ha realitzat al Grand Hotel Stay de la cadena Marriott, el primer hotel que s’adhereix a la iniciativa, i ha comptat amb la participació d’una dotzena d’empreses agroalimentàries catalanes. Aquests productors, que compten amb la certificació Halal reconeguda als Emirats Àrabs, s’incorporen així en el portafolis de compra de Stay Emirates Marriott. El seguiment de l’actuació l’ha realitzat Prodeca en col·laboració amb l’antena als Emirats Àrabs, Group Hebany, que treballa amb l’entitat detectant oportunitats empresarials a la regió per al sector agroalimentari català. 

Les empreses participants han estat les següents:

  • AIGUA SANT ANIOL, aigües
  • ANXOVES DE L'ESCALA, anxoves
  • BOMBONS CUDIÉ, catànies
  • COFFEE CENTER, cafès i tes
  • EL ABANICO HALAL, embotits cuits i curats halal
  • EUROPASTRY, pa
  • MAS ALBIO – TGT, formatge artesà
  • MEL MURIA, mel
  • OLIS SOLÉ, oli d’oliva verge extra
  • PERELLÓ, llegums, olives
  • SUQUIPÀ, conserves vegetals
  • VDA PIFARRÉ, confits

L’acte de presentació del Catalan Breakfast ha comptat amb una degustació de plats com el pa amb tomàquet amb oli d’oliva verge extra acompanyat d’embotits cuits i curats Halal de vedella, paó, pollastre i xai, formatge artesà, anxoves i escalivada, amanida de llenties amb ceba, tomàquet i oli d’oliva, cigrons amb ou dur, mongetes a la catalana i un assortit d’olives, mel, catànies i confits. 

Catalan Breakfast

 

Comparteix aquesta notícia