17.12.20

Prodeca reuneix empreses d’alimentació catalanes amb importadors de Corea i Taiwan

 • Una desena d’empreses catalanes del sector Fine Food participen en el primer Online B2B Focus On Korea & Taiwan organitzat per Prodeca

 • En aquestes reunions de negocis, les empreses presenten els seus productes i el potencial agroalimentari de Catalunya a importadors, distribuïdors i responsables de grans superfícies d’aquests mercats asiàtics.

 • Les reunions s’han organitzat telemàticament enviant mostres de productes seleccionats de les empreses participants perquè els importadors poguessin degustar-los en el seu país d’origen.

Prodeca, la Promotora dels aliments catalans, ha organitzat el primer Online B2B Meetings Focus On Korea & Taiwan, dos mercats claus per al sector agroalimentari català. Es tracta d’un conjunt de reunions de negocis en què Prodeca ha posat en contacte una desena d’empreses catalanes del sector Fine Food amb importadors coreans i taiwanesos, principalment distribuïdors i responsables de grans superfícies.

En el context de pandèmia actual i degut a les restriccions de mobilitat internacional, Prodeca ha plantejat aquesta trobada amb importadors asiàtics de manera telemàtica. Amb l’assessorament de dues consultores especialitzades en els mercats de destí, Prodeca ha reunit empreses catalanes interessades en exportar a Corea i Taiwan amb potencials compradors, gestionant reunions virtuals i enviant mostres de productes seleccionats de les empreses importadores. D’aquesta manera, els responsables comercials poden veure, tocar i degustar els aliments, salvaguardant el contacte directe de les trobades presencials i traslladant el valor afegit en quan a gust, olfacte i disseny dels productes catalans.

En total, en les últimes setmanes s’han organitzat més de 40 reunions directes entre la desena d’empreses catalanes participants i els importadors asiàtics, a qui se’ls havia presentat prèviament les característiques del sector agroalimentari català. En el cas de Taiwan, han participat quatre empreses distribuïdores, i en el de Corea, quatre més. Durant aquestes trobades virtuals, tècnics assessors de les consultores locals han acompanyat les empreses importadores realitzant tasques d’introducció i de suport logístic.

Han participat en el primer Online B2B Focus On Korea & Taiwan nou empreses catalanes del sector Fine Food o multiproducte:

 • Bombons Cudié
 • Espinaler
 • Set & Ros
 • Priordei
 • Anela Fruits
 • Sant Aniol
 • Vichy Catalan
 • Laumont
 • Domenio Wines

La indústria del Fine Food o multiproducte constitueix un dels principals sectors agroalimentaris de Catalunya. Comprèn una àmplia diversitat de categories d’aliments i begudes (làctics, mel, ous, productes de pastisseria, confiteria i dolços, cafè, té i infusions, salses, gelats, cervesa, aigua, begudes fermentades, destil·lats, conserves vegetals, conserves de peix i marisc, vinagres, preparacions de fruita, melmelades de fruita i sucs) i la seva diferenciació procedeix d’una qualitat superior, un canal de vendes exclusiu, un embalatge sofisticat i distintiu, i d’una història única (origen, persona, territori).

Amb un volum de negoci anual de gairebé els 11.000 milions d’euros l’any i més de 1.700 indústries, el sector Fine Food català compta amb una estructura molt sòlida i competitiva. Sumant-hi l’oli d’oliva (que per definició en formaria part però que compta amb entitat pròpia i des de Prodeca es tracta diferenciadament), supera els 13.000M€ i les 1.900 empreses, el que representa el 50% del volum de negoci de la indústria d’aliments i begudes.

Comparteix aquesta notícia