14.11.22

Raúl Gisbert, finalista de l'European Young Chef Award

Trondheim (Noruega) va acollir el 12 de novembre la final de l'European Young Chef Award, que va comptar amb la participació del xef Raúl Gisbert. El representant català no es va poder alçar amb la victòria final, però el seu plat, "Reinterpretació del vermut", va ser molt ben valorat per la varietat d’aromes i sabors.

raúl gisbert


La victòria se la va endur Menorca (Regió Europea de la Gastronomia 2022) i el seu representant, Pau Sintes Juanico, amb el seu plat 'Albergínies a la menorquina: simple i complex'. El plat es va guanyar el jurat, presidit pel xef Espen Laumann, guanyador de l'edició 2021, que en va valorar l'explosió de sabors i la combinació de colors i textures. 

Raúl Gisbert, 22 anys, nascut a Arenys de Mar, és estudiant de l’escola culinària EUHT StPOL. El xef va arribar a la final del concurs després de convertir-se en el millor Cuiner Jove de Catalunya, una competició organitzada per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar el passat mes de maig. Com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Region of Gastronomy), Prodeca (Departament Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural) i l’Agència Catalana de Turisme (Departament d’Empresa i Treball) impulsen que el cuiner guanyador del concurs de Cuina Jove de Catalunya sigui el candidat que representi a Catalunya a la final europea del concurs European Young Chef Award (EYCA).
 


Amb el propòsit d’aportar un esperit casolà a les seves creacions, el plat “Reinterpretació del vermut” de Raúl Gisbert està inspirat en el paisatge del Maresme i en l’acte social del vermut i el fet de gaudir d’un aperitiu en companyia abans d’un àpat. “Per a mi, el vermut és un concepte molt lligat a la família. És per això que m'ha agradat innovar la proposta gastronòmica d’un acte social que és habitual a Catalunya i que reforça la importància de compartir al voltant d’una taula. Poder mostrar un nou enfocament del vermut tradicional significa molt per a mi perquè sóc capaç de transmetre no només un plat sinó una tradició alimentària social distintiva i tradicionalment típica de Catalunya”, afirma Gisbert. 
 

vermut eyca


Promogut per l’IGCAT (Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism), l’European Young Chef Award (EYCA) és un esdeveniment que reuneix els nou xefs guanyadors de concursos regionals d'arreu d'Europa i pretén promoure innovacions en la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors/es xefs per a les regions i productes alimentaris locals. 

L’esdeveniment també té per objectiu presentar i intercanviar coneixements sobre plats tradicionals i productes alimentaris locals de les seves regions i després competir proposant la seva innovadora reinterpretació de receptes tradicionals, jutjades per estrelles xefs i experts internacionals.
 


El 2016 Catalunya va ser declarada Regió Europea de la Gastronomia. La distinció, que destaca les diferents cultures alimentàries europees, vol estendre l'educació per a una alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica i, en definitiva, contribuir a una millor qualitat de vida de les persones. 

El llegat de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 té com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura; posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.

Comparteix aquesta notícia