04.01.20

Seafood Expo Global: L’aparador dels productes del mar al món arriba a Catalunya

La costa del litoral, des de l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya al Parc Natural del Delta de l’Ebre, passant pels vestigis tarragonins de l’antiga capital de l’imperi romà a Hispània, o els 280 kilòmetres de platja fins a arribar a la Costa Brava i Portbou. El mare nostrum català s’enriqueix no només de patrimoni cultural, sinó també d’una àmplia biodiversitat que dota de forma i consistència a la seva naturalesa. I, entre les onades de la mar mediterrània, destaca la pesca com un sector de gran tradició a Catalunya. 

Tradició, qualitat i innovació. Tres factors pels quals el saló més gran del món de productes del mar, el Seafood Expo Global, arriba a Barcelona el 2021 en la que serà la seva 29a edició. Una aposta decidida dels organitzadors per consolidar el seu creixement, després de celebrar-se durant 27 anys a Brussel·les. 

Des de la seva posició preeminent, com a hub de productes del mar a Europa, i la seva sòlida proposta gastronòmica i econòmica pel sector, s’espera que el trasllat a Barcelona proporcioni un major valor i capacitat de generar oportunitats en el futur.  

La pesca en dades 

La pesca, un sector que ocupa a unes 4.500 persones, ha experimentat durant els darrers anys una disminució del 25% de les captures, mentre que la facturació ha crescut un 8%pujant el valor i qualitat del producte marí. Per complementar la captura de la pesca tradicional s’han incrementat els cultius marins com a complement necessari, a través de l’aqüicultura, les piscifactories i les noves tècniques de cultiu adaptades al nostre litoral, amb una abundant varietat de mol·luscos, peixos i crustacis.  

Peix blau, peix blanc, crustacis, marisc... Catalunya comercialitza totes les varietats de productes del mar, obtingudes a través de pesca extractiva o de l'aqüicultura. El peix i marisc català, caracteritzat per la seva progressiva qualitat de consum, troba en Europa, i més concretament a Itàlia, França i Portugal, els principals països de destinació d’un producte cada cop més atractiu. 

 

Pesca

 

Una aposta de futur 

En la seva última edició, el Seafood Expo va reunir a més de 29.000 persones de 155 països i 2.000 empreses de tot el món, per establir contactes i fer negocis. Un pol d’atracció d’importadors, exportadors, majoristes, restaurants i altres empreses del sector, per oferir les últimes novetats dels productes del mar.  

S’espera que l’esdeveniment, que tindrà lloc entre el 7 i el 9 de setembre de 2021, tingui un impacte econòmic sobre el territori català de 100 milions d’euros durant la seva activitat. Una oportunitat perquè es reuneixi la cadena de subministrament del sector, i perquè les noves tecnologies, al servei de la innovació i la qualitat, siguin protagonistes en la producció i comercialització del peix català, cada cop més present arreu del món. 

Comparteix aquesta notícia