16.09.22

Tot a punt per a una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa

Les explotacions agroalimentàries catalanes es preparen per a una nova edició del Benvinguts a Pagès La Festa el proper cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre. Enguany la iniciativa comptarà amb una oferta de 170 explotacions agroalimentàries, prop de 200 restaurants de proximitat, 140 allotjaments rurals i 90 d’activitats complementàries arreu del territori.

El cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes als pagesos i pageses de Catalunya s’ha presentat arreu de Catalunya en diverses seus dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a Lleida, Tarragona, Girona, Catalunya Central i Terres de l'Ebre.

Els dies 1 i 2 d’octubre la ciutadania tindrà una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem cada dia i descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i proximitat en una edició que manté la reserva prèvia a través de la pàgina web benvingutsapages.cat per fer més àgil la reserva de les visites gratuïtes. El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos i pageses en una oportunitat per fidelitzar nous clients. A través de les visites s’estableix una relació que permetrà a la ciutadania apropar-se a tot un món, que tot i ser fonamental, cada cop li queda més llunyà.

Una oferta àmplia

D'aquesta manera, els participants a Benvinguts a Pagès La Festa tindran al seu abast una àmplia oferta d’activitats divulgatives. La ciutadania podrà conèixer la feina d’una petita explotació dedicada a la recuperació del safrà al Pallars Jussà, cavalls i cabres a l’entorn de Molló, al Ripollès, acompanyar la quarta generació de productors d’arròs del Delta i viure en primera persona com són els passos per a l’elaboració del vi per part d’una família que porta més de 200 anys cultivant vinya i oliveres al Priorat, entre d’altres atractius. L’oferta es complementarà amb la participació d’un total de 200 restaurants que han estat proposats pels mateixos productors i productores del projecte i la participació de 140 allotjaments rurals que oferiran estades especials durant el primer cap de setmana d’octubre.

Més rutes aquest any

Una de les novetats d’aquesta edició de Benvinguts a Pagès La Festa és l’ampliació del nombre de rutes d’un dia o bé de cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni i que es posen a disposició de la ciutadania per fer més fàcil les visites coincidint amb el primer cap de setmana d’octubre. A la web de Benvinguts a Pagès es poden trobar les 16 rutes diferents. Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores.

La pàgina web, eina de reserves    

Les visites de Benvinguts a Pagès La Festa ja es poden reservar de manera gratuïta a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar de manera còmoda quina explotació visitar a través d’un mapa o bé es pot fer la cerca per tipus de producte.  

Organització

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Súper3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del DACC, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

Comparteix aquesta notícia