26.04.22

Els vins i caves catalans amb DO, protagonistes de l’escola mexicana de sommeliers

Els vins catalans es donen a conèixer a Mèxic a través de la formació de diverses masterclass a l’Escuela Mexicana de Sommeliers. Aquesta entitat va iniciar el passat dissabte 23 d’abril l’organització de sis de cursos amb el vi català com a protagonista. Durant les sessions es farà el tast de 23 vins i caves catalans amb DO que actualment ja es troben a la venda al mercat mexicà. De fet, un dels objectius de les formacions serà reforçar el posicionament dels vins i caves catalans al mercat mexicà, així com donar a conèixer les característiques dels vins de les diferents denominacions d’origen catalanes, el seu origen i les noves tendències d’elaboració.

La primera sessió es va impartir el passat dissabte 23 d’abril a Tijuana, de mà del sommelier Ricardo Espindola, director de l’Escuela Mexicana de Sommeliers, i les pròximes formacions es realitzaran alternament a Ciutat de Mèxic, Mérida, Guadalajara i Chihuahua. A més del tast a una selecció de vins i caves catalans, la formació es complementa amb la presentació de la història del vi a Catalunya una introducció a les 12 DO catalanes a través de l’explicació de les característiques de les zones de producció, els diferents tipus de raïms, estadístiques de producció i les seves respectives classificacions.

sommeliers mexic

Les masterclass estan dirigides a sommeliers, professionals del sector de la restauració, prescriptors i públic general de Mèxic interessats en la cultura del vi i estan plantejades en petit format per a un màxim de 20 persones. Els cursos, que s’impartiran en una sessió de 8 hores, comptaran amb el certificat per part de PRODECA, la Delegació de Catalunya a Mèxic i l’Escuela Mexicana de Sommeliers.

sommeliers mexic

Aval de PRODECA en coordinació amb la Delegació del Govern de Catalunya a Mèxic

Aquestes formacions disposen amb l’aval de PRODECA i la Delegació de Catalunya a Mèxic. La delegació compta des de l’any passat amb la figura d’una tècnica comercial especialitzada en l’àmbit agroalimentari, arran de l’acord que van firmar els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el d’Acció Exterior i Govern Obert a finals del 2020 per a la incorporació d’aquesta figura professional en mercats estratègics. Així, a través de PRODECA, la incorporació dels nous tècnics comercials té com a objectiu acompanyar les empreses en la internacionalització dels seus productes i en el seu posicionament exterior.

Sant Jordi gastronòmic a Mèxic

La feina de la Delegació de Catalunya a Mèxic promocionant els productes i gastronomia catalana no paren i durant la diada de Sant Jordi van coordinar la celebració d'un menú especial per commemorar la festa Dia de la Catalunya Exterior. El sis restaurants participants a la inciativa van ser:

  • L'Arrosseria
  • Jaleo Polanco
  • L''Arrosseria Socarrat
  • Restaurant Çuina
  • Orígens
  • El Asador Catalán

sant jordi mexic

Comparteix aquesta notícia