24.10.22

Els vins i caves catalans es tasten i promocionen a Sicilia

El passat dissabte 22 d’octubre, PRODECA conjuntament amb l’Associació d'agermanament Catalunya-Sicília i l’Associació Sicília Catalunya va organitzar l'acte “Catalogna, dove il cibo è cultura”, un esdeveniment per promoure la cultura enogastronòmica de Catalunya al Palazzo Fatta de Palerm (Itàlia). 

L’actuació s’emmarca en l’estratègia de projecció de la marca agroalimentària Catalunya, on el menjar és cultura que incentiva la millora de la percepció dels productes catalans arreu del món, i va constar d’un tast de caves catalans acompanyats de plats tradicionals per posar en valor la influència dels paisatges en la cuina catalana.

El delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. En la seva intervenció va posar en valor la tasca conjunta realitzada amb PRODECA de promoció de l’alimentació i gastronomia catalana al país transalpí, així com l’oportunitat que ha suposat l’organització d’aquestes trobades per als operadors italians de conèixer més sobre els productes catalans i les seves peculiaritats.

El programa va comptar amb un tast de cinc caves catalans (dos caves de guarda, blanc i rosat, de guarda superior; un reserva i un gran reserva; i un cava de paratge), conduït pel sommelier Filippo Barbiera, acompanyat per Giovanna Peracchia, xef i consultora gastronòmica italiana, establerta a Catalunya des de fa 30 anys. 

giovanna peracchia


L’acte “Catalogna, dove il cibo è cultura” va tenir el doble objectiu de presentar la identitat pròpia de la cultura enogastronòmica de Catalunya a un país amb qui es comparteix estil de vida i dieta mediterrània, així com donar a conèixer els productes enogastronòmics catalans. Per això, per a cada tast es van presentar diversos maridatges amb plats tradicionals i es va destacar la influència dels diferents paisatges en la cuina catalana. Giovanna Peracchia va subratllar les similituds entre la gastronomia i els costums locals d’ambdós territoris mediterranis per reforçar-ne el seu vincle.

Aquest acte s’emmarca en el pla de promoció enogastronòmica de PRODECA a Itàlia, que es va estrenar a Roma el 12 de juny, quan es va presentar la cultura gastronòmica catalana al complet a Roma, en un acte que va comptar amb un taller gràfic a la llibreria Ottiomomassimo amb l’escriptora Núria Parera, i un tast de vins i productes gastronòmics catalans de la mà de l’enòleg Marco Cum i la xef Giovanna Peracchia i un concert de rumba catalana al Jardí Botànic de Roma. 

Comparteix aquesta notícia