El sector agroalimentari és un dels motors de l’economia catalana. L'arrelada tradició culinària, la rica varietat i qualitat dels productes i la creativitat més innovadora de la gastronomia han posicionat Catalunya com a potència alimentària.

Si pots triar, tria producte de proximitat

Sa. Sostenible. De qualitat. I a un preu just. Bo per a tu. Bo per a tothom.

Spot producte proximitat
Ampolla

'Bo per a tothom': músics catalans fan costat al producte local

Els cantants Beth, Gemma Humet, Las Migas, Joan Rovira, Salva Racero de La’x’Busto i el grup de música ‘Setembre’ interpreten la cançó ‘Bo per a tothom’ per promocionar el consum de proximitat.

No te la podràs treure del cap. És alegre i optimista, però també combativa i amb un missatge de fons prou clar: cal consumir productes de proximitat. Una desena de músics catalans han unit les seves veus en aquest himne que canta les bondats del consum local i l’'slow food'.

Beth gravant la cançó

Logo

La Gastroteca és una eina de suport a la comercialització dels aliments locals; un canal interactiu al servei dels consumidors, professionals del sector (productors, elaboradors, artesans alimentaris, distribuïdors, cuiners, gastrònoms, promotors del turisme gastronòmic…) i de les entitats que treballen al voltant dels nostres productes alimentaris. Vols descobrir-los? Aquí trobaràs tot allò que busques sobre els productes catalans de proximitat: on comprar-los, on tastar-los i les receptes per cuinar-los, així com una agenda d’esdeveniments gastronòmics, rutes i enllaços d'interès.

formatge
maduixa

Cistelles i lots de proximitat

Des de la Gastroteca, i responent a una petició que se'ns ha traslladat des de diferents sectors, us oferim a través d'aquest portal la informació d'aquells productors que ofereixen lots amb productes de qualitat del país. Us animem a a visitar el recull del bo i millor de la nostra terra en format cistella de productes.

Cistelles proximitat
productors

Benvinguts a Pagès tot l'Any

Benvinguts a Pagès tot l'any vol donar visibilitat a aquells productors de Catalunya que obren les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la granja o l'obrador. També a aquells que volen iniciar-se en l'activitat turística i mostrar d'on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere. En definitiva, volem apropar al públic aquelles explotacions que ofereixen visites i activitats durant gairebé tot l'any o bé estan interessades a fer-ho, i que, a més, disposen del Segell de Venda de Proximitat.

Benvinguts a Pagès tot l'Any
producte

Qualitat certificada

Les denominacions d’origen protegides (DOP) i les indicacions geogràfiques protegides (IGP) són aliments d'una zona geogràfica concreta oficialment reconeguts per la UE per la seva alta qualitat. Són productes arrelats a un territori, que els dona un caràcter específic i un sabor inimitable. Són fàcilment identificables pel consumidor gràcies al seu logotip.

igp

Coneix qui fa els aliments que ens arriben a casa

Catalunya, on el menjar és cultura

El Departament d’Agricultura ha impulsat la creació de la marca ‘Catalunya, on el menjar és cultura’ per reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar–les d’homogeneïtat comunicativa, tant a l'interior com a l'exterior.

L’objectiu és posar en valor els aliments produïts a Catalunya per garantir un sistema alimentari complet, competitiu, arrelat territorialment i basat en la diversitat. I, alhora, consolidar Catalunya com a país de referència pel prestigi del seu sistema alimentari.

Logo on el menajar es cultura
silueta

El Consell Català de l’Alimentació

El Consell Català de l'Alimentació és l'òrgan de participació i debat en matèria d'agroalimentació: el Parlament de l'alimentació de Catalunya. Està format per una àmplia representació del sector agroalimentari, des d'associacions de consumidors fins a les organitzacions professionals agràries, institucions i col·legis professionals. El Consell Català de l'Alimentació treballa per posar les bases d'una nova estratègia alimentària de país basada en la producció local d'aliments i la gestió sostenible del medi.

imatge cuiners
Vegetals