Sectors
CERCADOR D’OPORTUNITATS
Prodeca posa a disposició del sector agroalimentari de Catalunya l’Eina de Valorització Agroalimentària (EVA). Es tracta d’un cercador online gratuït que ens permet detectar oportunitats exportadores i fer una caracterització dels mercats mundials potencials per al sector agroalimentari i cadascun dels seus productes.
Té l’objectiu d’aportar dades de valor per la presa de decisions estratègiques en l’àmbit de la internacionalització de les empreses agroalimentàries catalanes.
Es tracta d’una eina innovadora i elaborada ad-hoc per a la indústria agroalimentària de Catalunya com a resposta a les necessitats i demandes del sector i per impulsar-ne la seva competitivitat.
Quina informació pots trobar-hi?
MERCATS
potencials on exportar el producte
DADES GENERALS
del mercat (PIB, població, extensió, densitat)
PRINCIPALS PROVEÏDORS
del mercat
EVOLUCIÓ DE LES IMPORTACIONS
del mercat (catalanes, mundials) en valor i volum
QUOTA DE MERCAT DE CATALUNYA
Potencialitat de Catalunya a mitjà i llarg termini
CARACTERITZACIÓ DEL CONSUMIDOR
despesa total, despesa en alimentació...
ÍNDEX FACILITAT PER FER NEGOCIS
Facilitat per fer negocis, risc de mercat i clima empresarial
TEMPS DE TRANSPORT
DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA
INFORMACIÓ ARANZELÀRIA
HELPDESK
Tens dubtes sobre com exportar el teu producte?
Prodeca compta també amb un Help Desk via correu electrònic que respon a totes els dubtes plantejats en menys de 48 h

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'Estat espanyol.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT
PRESENTACIÓ "OPORTUNITATS DE MERCAT PER AL SECTOR DE L’OLI D’OLIVA A ALEMANYA"

15.07.22
Presentació de la formació en línia “Oportunitats de mercat per al sector de l’oli d’oliva a Alemanya”
Presentació de la formació en línia “Oportunitats de mercat per al sector de l’oli d’oliva a Alemanya” on s’aporten dades rellevants sobre aquest mercat, a quins canals hem d'anar i com trobar importadors, entre d'altres.
PRESENTACIÓ "PROCESSOS DE NEGOCIACIÓ EFECTIVA AMB LA DISTRIBUCIÓ"

14.07.22
Presentació formació en línia “Processos de negociació efectiva amb la distribució”
Presentació de la formació en línia “Processos de negociació efectiva amb la distribució” duta a terme per Jordi Galve, director general de Optimum Ventas.
PRESENTACIÓ "LES BARRERES JURÍDIQUES QUE S’HAN DE CONÈIXER EN LA PROMOCIÓ DE TOT PRODUCTE ALIMENTARI"

20.06.22
Presentació formació en línia “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari”
Presentació de la formació en línia “Les barreres jurídiques que s’han de conèixer en la promoció de tot producte alimentari” duta a terme per Ainhoa Garcia, advocada a Delvy Law.
ACTUALITAT DEL SECTOR
26.07.22
El festival Catalunya a Mèxic promociona més de 100 productes gurmet de 23 empreses catalanes
La Delegació del Govern de Catalunya a Mèxic, El Palacio de Hierro i Prodeca han unit esforços per celebrar el “Festival de Catalunya a Mèxic”, sota el lema “Catalunya, on el menjar és cultura” a diferents indrets del país centreamericà.
11.07.22
La gastronomia catalana es dona a conèixer a Itàlia
La gastronomia catalana s’ha donat a conèixer a Itàlia a través d’una sèrie d’actes celebrats a Roma el 12 de juny. Els Jardins Botànics i la llibreria Ottiomassimo han estat l’escenari per promocionar la cultura i l'enogastronomia del país sota la marca “Catalunya, on el menjar és cultura”, amb el suport de la Delegació de la Generalitat a Itàlia, l’Institut Ramón Llull i Prodeca.
07.06.22
El sector vitivinícola català creix per primer cop en exportacions des de la pandèmia
El vi i el cava de Catalunya es recuperen de la pandèmia i creixen les exportacions del sector per primera vegada en els darrers dos anys, experimentant un increment del 18,97% del valor i un 11,42% del volum respecte el 2020.