Compta amb 163.372  treballadors i genera un volum de negoci global de 38.205 M€. Aquesta xifra equival a un 16,28% del PIB de Catalunya.

El sector de la Catalunya agroalimentària

Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*

El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.

La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.

Coneix més estratègies d’internacionalització >

* Rànquing fDi Magazine - Financial Times

Mapa Catalunya

Catalunya en xifres

Dades Catalunya

Dades Catalunya

 

 

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana

El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 163.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.

L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria  auxiliar agroalimentària.

El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).

La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'Estat espanyol.

 

 

Infografia sector agroalimentari Catalunya

Infografia Catalunya sector agroalimentari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una potència gastronòmica reconeguda amb les més altes distincions internacionals

La seva arrelada tradició culinària, la rica varietat i qualitat dels productes que conformen el seu rebost i la creativitat més innovadora a les cuines dels seus restaurants de referència, han posicionat Catalunya com a potència gastronòmica reconeguda amb les més altes distincions internacionals.

Catalunya és el territori amb major concentració de restaurants guardonats amb estrelles Michelin de l'estat espanyol.

 

 

 

Al capdavant del creixement en les exportacions a Europa

Els aliments catalans han aconseguit un valor significatiu en els mercats internacionals: en els últims 10 anys les exportacions s'han incrementat un 45% en volum i un 65% en valor. Amb 9.842 M€ exportats i 8.000 d’importats i una ràtio de cobertura del 98%, el sector agroalimentari català és el dotzè exportador de la Unió Europea.

Les seves exportacions representen el 21% del total d'exportacions de l’estat espanyol en valor i el 26% pel que fa al nombre d'empreses que exporten regularment. Catalunya exporta aliments a més de 200 països. El sector carni és el més exportador, seguit pel fine food, les fruites i verdures, l'oli, els vins i el peix i marisc.

Exportacions Catalunya

Exportacions Catalunya

 

 

 

 

ACTUALITAT DEL SECTOR CATALUNYA AGROALIMENTÀRIA

14.11.22

Raúl Gisbert, finalista de l'European Young Chef Award

Trondheim (Noruega) va acollir el 12 de novembre la final de l'European Young Chef Award, que va comptar amb la participació del xef Raúl Gisbert. El representant català no es va poder alçar amb la victòria final, però el seu plat, "Reinterpretació del vermut", va ser molt ben valorat per la varietat d’aromes i sabors.

Veure totes les notícies relacionades