La gastronomia ha esdevingut un motor estratègic, important i de projecció que juga un paper clau en l’àmbit econòmic a Catalunya. 

El sector de la gastronomia

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, coordinadament amb el Departament d’Empresa i Coneixement,  a través de l’Agència Catalana de Turisme, elabora el Pla de Gastronomia. Es tracta d’una eina de diagnosi transversal dels principals àmbits del sector, així com una identificació dels principals reptes i línies d’actuació futures. L’objectiu central del Pla de Gastronomia de Catalunya és contribuir a la promoció i consolidació de la gastronomia i els productes agroalimentaris catalans en l’àmbit nacional i internacional com a sector estratègic i element essencial de dinamització territorial i del conjunt de l’economia i la societat catalana

Catalunya és un país saludable i sostenible des d’un punt de vista alimentari, que es planteja la innovació per apropar-la de forma transversal a tot el sector gastronòmic i aposta per la difusió del patrimoni gastronòmic català, que esdevingui un element de dinamització econòmica i cultural del territori.  

Catalunya és la regió espanyola amb  el major nombre de restaurants guardonats amb estrelles Michelin, i dos dels seus restaurants han estat guardonats amb el número 1, a més de figurar 7 vegades a la prestigiosa llista World’s 50 Best Restaurants.

L'arrelada tradició culinària a Catalunya, la rica varietat i qualitat dels productes que conformen el seu rebost i la creativitat més innovadora a les cuines dels seus restaurants de referència, han fet de Catalunya una potència gastronòmica reconeguda amb les més altes distincions internacionals.

Restaurant moments Catalunya

Infografia gastronomia

 

Infografia gastronomia

 

Pla de gastronomia

El Pla de Gastronomia, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de Prodeca, coordinadament amb el Departament d’Empresa i Coneixement a través de l’Agencia Catalana de Turisme elabora, amb la col·laboració de més de 120 experts del sector, una diagnosi transversal dels seus principals àmbits així com una identificació dels principals reptes i línies d’actuació futures.

L’objectiu central del Pla de Gastronomia de Catalunya és contribuir a la promoció i consolidació de la gastronomia i els productes agroalimentaris catalans en l’àmbit nacional i internacional com a sector estratègic i element essencial de dinamització territorial i del conjunt de l’economia i la societat catalana.

 

 

#CatalanFood

 

 

“Xefs i productes s’alien per mostrar internacionalment la potència de l’agroalimentació catalana”

La campanya CatalanFood serveix per posar en valor el potencial del camp i el producte català en paraules de qui millor l'enarbora -els xefs que el treballen-. Cada una de les 13 personalitats que s’associa a un producte agroalimentari català del qual parlen en vídeos individuals d’un minut cada un i en una versió conjunta de 5 minuts que resumeix les excel·lències d’alguns dels productes més exportats i valorats de Catalunya.

Es visualitza el rebost de Catalunya, on excel·leixen diferents categories de producte degut a un paisatge i unes condicions meteorològiques molt diverses, i es mostra  com el potencial productiu i industrial nodreix una de les gastronomies més potents en l’àmbit internacional. No en va, Catalunya compta amb el nombre més gran d’estrelles Michelin a la Península, amb un total de 52 restaurants guardonats per la guia francesa, molt per sobre dels 22 que atresora el País Basc, segons aquesta classificació

 

 

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Pla de Gastronomia de Catalunya (versió reduïda) 

08.01.19

Pla de Gastronomia de Catalunya (versió reduïda) 

El Pla de Gastronomia, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de Prodeca, coordinadament amb el Departament d’Empresa i Coneixement a través de l’Agència Catalana de Turisme, ha elaborat, amb la col·laboració de més de 120 experts del sector, una diagnosi transversal dels seus principals àmbits així com una identificació dels principals reptes i línies d’actuació futures. 

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR GASTRONOMIA

14.11.22

Raúl Gisbert, finalista de l'European Young Chef Award

Trondheim (Noruega) va acollir el 12 de novembre la final de l'European Young Chef Award, que va comptar amb la participació del xef Raúl Gisbert. El representant català no es va poder alçar amb la victòria final, però el seu plat, "Reinterpretació del vermut", va ser molt ben valorat per la varietat d’aromes i sabors.

23.05.22

Raúl Gisbert representarà Catalunya a l’European Young Chef Award

El jove xef de l’escola culinària EUHT StPOL, Raúl Gisbert, és el guanyador del Concurs Cuina Jove de Catalunya amb el plat “Vermut en tres mossegades”, un plat que l’hi permetrà representar Catalunya en el 6è European Young Chef Award, que se celebrarà a Trondheim (Noruega), del 10 al 13 de novembre de 2022.

Veure totes les notícies relacionades