Totes les varietats d'oliva produeixen olis verges excel·lents, cada un amb unes característiques pròpies pel que fa a sabor i aroma.

El sector de l'oli

Catalunya produeix oli d'oliva d'alta qualitat, emparat per diferents denominacions d'origen: Les Garrigues, Siurana, Baix Ebre-Montsià, Terra Alta i Empordà.

Aquests olis d'oliva destaquen per unes qualitats de sabor, aroma i acidesa baixa, que venen garantides per un fruit, l'oliva, de primer ordre, i per unes tècniques d'elaboració mecàniques, que mantenen totes les característiques saludables i gustatives d'aquest aliment.

A través de la recerca i l'experimentació, s'ha aconseguit la selecció de les millors oliveres, d'una qualitat excel·lent. L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.

 

Oliveres

 

 

 

 

 

Indústria

A Catalunya hi ha 113 mil hectàrees de terra dedicada a olivera, un 14% de la superfície de conreu, que proporcionen la matèria primera, l'oliva, per a una de les indústries amb més potencial: la de transformació, envasament i comercialització d'oli d'oliva, amb gairebé un 6% del volum de negoci de la indústria agroalimentària de Catalunya.

La varietat d'oliva més abundosa per a l'elaboració d'oli és l'arbequina, una de les més preuades en els mercats internacionals. Les empreses també posicionen en el mercat elaboracions i cupatges d'altres varietats, com l'empeltre, la morruda, la sevillenca, la farga, l'argudell, la corivell o la verdal. Totes les varietats d'oliva produeixen olis verges excel·lents, cada un amb unes característiques pròpies pel que fa a sabor i aroma.

L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.

 

Oli-03

​​​​

 

 

 

Infografia sector oli

Infografia sector oli mobile

 

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

EXPORTACIÓ D’OLI D’OLIVA A MÈXIC

22.09.21

EXPORTACIÓ D’OLI D’OLIVA A MÈXIC

Informe que permet obtenir dades essencials a l’hora d’exportar oli d’oliva a Mèxic. Inclou dades rellevants sobre els requisits aranzelaris, d’importació, zoosanitaris, etiquetatge, embalatge i protecció de marca a l’hora d’exportar-hi oli d’oliva.

[ACCÉS RESTRINGIT]

CANALS DE COMERCIALITZACIÓ, CONSUM I NOTA SOBRE L’OLI D’OLIVA AL BRASIL

22.09.21

CANALS DE COMERCIALITZACIÓ, CONSUM I NOTA SOBRE L’OLI D’OLIVA AL BRASIL

Evolució del consum al Brasil en el transcurs del primer semestre de 2020 posant èmfasi en l’augment del consum propiciat per la pandèmia. La nota inclou també un breu resum sobre el consum de l’oli d’oliva al Brasil. 

[ACCÉS RESTRINGIT]

Principals sectors exportadors 

29.11.19

Principals sectors exportadors

El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

 
Veure tots els documents

ACTUALITAT DEL SECTOR OLI

23.09.21

Catalunya augmenta un 12,40% les seves exportacions agroalimentàries en els primers set mesos de 2021

Les exportacions agroalimentàries catalanes han augmentat un un 6,64% al juliol i acumulen en els primers set mesos de 2021 un creixement del 12,40%, en comparació al mateix període de l’any anterior. Aquestes exportacions, que superen els 7.287M€, representen el 15,61% del total de les exportacions catalanes de tots els sectors, que han arribat fins als 46.697 milions d'euros.

Veure totes les notícies relacionades