Denominacions d'Origen

DO CAVA

25.01.20

DO Cava

A Catalunya, la DO Cava s'estén per diversos indrets del Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà, Costers del Segre i l'Empordà.

DO ALELLA

25.01.20

DO Alella

És la DO més petita de Catalunya i la més propera a Barcelona. Té un sòl típic, el sauló, que dóna característiques especials als seus vins: té un drenatge molt bo que fa que les arrels del cep siguin molt profundes i els aporta mineralitat.

 
DO CATALUNYA

25.01.20

DO Catalunya

DO Catalunya és la DO que acull els vins elaborats a Catalunya, fora dels indrets emparats per la resta de DO. Recull una forma d'elaborar tradicional, amb cupatge de vins procedents de diverses comarques vitivinícoles de Catalunya.

DO COSTERS DEL SEGRE

25.01.20

DO Costers del Segre

És l'única DO amb el territori dispers en vuit comarques, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Segrià, Urgell, Pla d'Urgell, Garrigues, Noguera i Segarra. I està format per 7 subzones: Raïmat, Segrià, Pallars, Garrigues, Vall de Riu Corb, Artesa de Segre i Urgell.

Do Conca de Barberà

25.01.20

DO Conca de Barberà

La DO Conca de Barberà té una varietat de raïm autòctona i gairebé exclusiva: el trepat. És un raïm negre aromàtic i amb poc color.

DO EMPORDÀ

25.01.20

DO Empordà

Té com a vins més característics les Garnatxes d’Empordà, vins dolços elaborats amb aquesta varietat, que localment  anomenen lledoner. Tot i això, el gruix dels vins empordanesos són secs, blancs, rosats i negres.

DO PENEDÈS

25.01.20

DO Penedès

Tot i que hi ha raïm tan blanc com negre, la varietat més representativa és el xarel·lo, que fa vins blancs tranquils o escumosos intensos i amb caràcter.

DO PLA DE BAGES

25.01.20

DO Pla de Bages

Des de la seva creació el 1995, s'ha anat recuperant el raïm picapoll, la varietat blanca característica de la DO. Té un clima dur, d'interior i de muntanya mitjana, sense la influència moderadora de la marinada, que afavoreix una maduració lenta i molta concentració en el raïm.

 

DO MONTSANT

25.01.20

DO Montsant

La DO Montsant és la més nova de Catalunya (any 2001). Tot i això té una història molt llarga i abans del 2001 formava part de la subzona Falset de la DO Tarragona