Forum #CatalanFood

Punt de trobada del sector agroalimentari català
 

Més de 350 empreses agroalimentàries i agents del sector van participar en el I Fòrum #CatalanFood, un esdeveniment sectorial organitzat per Prodeca, la Promotora dels aliments catalans, a l'Espai Bital, a L'Hospitalet de Llobregat.

Sota el títol "Del volum al valor". La jornada va tenir el posicionament del producte com a eix temàtic i diferents actors experts van donar claus per entendre millor el mercat del present i del futur, fent especial èmfasi en la comercialització, la internacionalització i la competitivitat

 

L’agroalimentació, motor de l’economia catalana

Prodeca i ACCIÓ van presentar en el I Fòrum #CatalanFood l’informe inèdit elaborat conjuntament per les dues entitats sobre el sector i la seva capacitat d’internacionalització. “Competitivitat i internacionalització del sector agroalimentari català” és una radiografia d’un dels sectors econòmicament més dinàmics del país.

Presentat per Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca, i Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ, l’estudi dimensiona el pes de la indústria en el conjunt de l’economia catalana.

 

Una jornada per contribuir a vendre amb més valor

En el segon bloc de contingut, l'especialista d'Alimentació de Kantar World Panel, Joan Riera, i el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, han explicat les tendències de consum amb relació al consumidor i als canals de distribució amb l'objectiu de poder entendre millor el consumidor de 2020. La doctora i professora de màrqueting i vendes d'ESADE Business School, Beatriu Soler, va analitzar casos de com les empreses es diferencien en el mercat i com qualsevol producte és diferenciable; i el catedràtic d'economia financera de la UPF, Oriol Amat, va centrar la seva conferència en com són les empreses agroalimentàries catalanes d'alt creixement. El darrer ponent, l'expert en identitat de marca, Andy Stalman, va dirigir la seva ponència a la importància de la construcció de marca i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va concloure l'acte exposant l'estratègia per al sector agroalimentari del seu departament.

 

Materials complementaris de la jornada

Disposeu del vídeo resum de l'esdeveniment i del vídeo resum de les ponències dels especialistes participants en aquest lloc web. Si voleu consultar el Mapatge presentat per Prodeca i ACCIÓ, podeu fer-ho en aquest link.