La cocina catalana y las industrias culturales suman esfuerzos en las ferias más importantes del mundo

Una representació dels productes gastronòmics del país té presència a Womex, la trobada referent en l'àmbit mundial de les músiques del món que se celebra cada mes d’octubre a Tampere (Finlàndia). Gràcies a la col·laboració de Prodeca amb l’Institut Català de les Empreses Culturals la cuina catalana es pot assaborir en un aparador que ofereix grans possibilitats.  

 

Descripció 

Catalunya ha comptat amb un estand propi sota la marca internacional Catalan Arts - Music, que dóna un major impuls a l’activitat professional dels diferents agents, tot oferint una imatge conjunta del sector. L’estand funciona com un espai de treball i d’exhibició obert als diferents professionals del sector perquè hi puguin desenvolupar reunions de negoci, realitzar trobades amb homòlegs d’altres països i exposar la varietat i vitalitat de l’escena catalana. En aquest marc, una representació dels productes gastronòmics catalans ha tingut visibilitat a través de la marca CatalanFood amb tastos per als professionals participants. 

 

Objectiu 

El públic té l’oportunitat de degustar els productes que pertanyen a la indicació geogràfica protegida Llonganissa de Vic, a la DOP Avellanes de Reus, a la DOP Oli Terra Alta, i les olives gourmet de la finca Blai Peris. L’espai esdevé un magnífic aparador per donar a conèixer productes de la cuina catalana de gran qualitat i amb possibilitats d’obrir-se mercat a escala internacional. 

 

La fira 

La fira se celebra des de 1994 i reuneix més de 2.400 delegats de prop de 100 països. El Departament de Cultura, a través de l'ICEC, assisteix a Womex des de fa molts anys, seguint l’itinerari que ha fet el certamen per diverses ciutats europees com Sevilla, Copenhaguen, Tessalònica, Cardiff, Budapest, Santiago de Compostel·la, Katowice, Gran Canària, i ara a Tampere.