EUREGA

European Regions of Gastronomy
Building resilience and creating economic growth

Web del projecte

 

Objectiu

La gastronomia, el patrimoni alimentari local i regional és un patrimoni cultural europeu comú i un important actiu econòmic. Les cadenes de valor agroalimentàries regionals i la cooperació que generen entre diversos sectors, inclosos l'agricultura, el turisme, l'hostaleria, l'educació, etc., poden tenir un impacte positiu seriós sobre el desenvolupament local. No obstant això, les regions gastronòmiques europees s'enfronten a serioses dificultats com perdre la seva singularitat gastronòmica a causa de la globalització i una subestimació de la gastronomia com a patrimoni cultural que cal protegir.

L'objectiu principal de EUREGA és incloure i reconèixer les estratègies i polítiques de la UE, regionals i nacionals com a actiu cultural i element fort de la identitat cultural regional. Això hauria de conduir a crear regions més fortes i més resistents mitjançant la protecció i estimulació de la gastronomia com a part del seu patrimoni cultural i també identificant noves oportunitats de desenvolupament econòmic. 

 

Durada

Juny 2018 - Maig 2022 

 

Pressupost total

1.715.827 € 

 

Pressupost Prodeca

181.256 €

 

Socis

soci1 Província de Noord-Brabant Noord-Brabant
(Països Baixos)
logo holanda Municipalitat de ‘s-Hertogenbosch Brabant Septentrional
(Països Baixos)
soci3 ProAgria Pohjois-Savon Finlàndia
logo irlanda Assemblea Regional del Nord i Occidental Irlanda
soci5 Agència de Desenvolupament de la Regió del Sud de l'Egeu -READ SA Grècia
logo sibiu Consell del comtat de Sibiu Romania
prodeca Prodeca Catalunya
logo biahr Govern del comtat d'Hajdú-Bihar Hongria