VÍDEO-PÍNDOLES

 

Com potenciar la venda dels teus productes a través de Linkedin (I).

LinkedIn és la xarxa social dirigida a professionals que, entre d’altres moltes utilitats, ens permet contactar amb el nostre públic objectiu. Però, com podem convertir aquests contactes amb clients? David Galve, Director general de Optimum Ventas, explica com ampliar la xarxa de contactes, què hem de tenir en compte quan publiquem continguts per generar impacte en el nostre target i com es desenvolupa el procés de venda a través de LinkedIn.

 

Com potenciar la venda dels teus productes a través de Linkedin (II).

David Galve, Director general de Optimum Ventas, ens explica, en aquesta segona part de la vídeo píndola sobre LinkedIn, com elaborar un perfil personal o d’empresa que transmeti la imatge que volem projectar i que impacti en el nostre públic. També exposa quina estratègia hem de seguir per contactar amb els clients potencials i mantenir la relació a fi i efecte de generar negoci.

 

Venda digital per a venedors presencials

La irrupció de la pandèmia de la Covid ha transformat les relacions comercials. L’ús de les tecnologies digitals han servit per salvar les limitacions de mobilitat i aquest fet, ha suposat un repte pels venedors que, tradicionalment, han fet la seva tasca presencialment. David Galve, Director general de Optimum Ventas, ens explica com superar les barreres inicials que comporta aquest canvi i quines estratègies comercials es poden desenvolupar amb les diferents eines digitals. 

 

Com fer servir amb èxit Google My Business

La presència que té una marca o empresa a la xarxa, ja sigui a través de les ressenyes que obté o la informació d’utilitat que ofereix al seu públic, influeix directament en les decisions de compra dels consumidors. Google My Business és una de les eines més utilitzades per gestionar aquest tipus d’informació, entre d’altres, i Enric Guillén, expert en posicionament SEO, ens explica com treure’n el màxim rendiment.


 

Tecnologia blockchain aplicada al sector de l’alimentació

Què és el blockchain? Com s’aplica amb efectivitat en el sector alimentari? Quins beneficis reals aporta en termes de seguretat alimentària, traçabilitat i imatge de marca? Ens ho explica Marta Vallès, Do-fundadora i Directora de desenvolupament de negoci de VOTTUN, empresa líder en desenvolupament de tecnologia blockchain. 


 

Storytelling: què és i com s’aplica a les marques d’alimentació

L’anomenat storytelling és una eina molt poderosa i indispensable per als especialistes en màrqueting i altres perfils de negocis. Mònica Carbonell, fundadora de la consultora Sodabites i experta en storytelling, ens explica com crear històries al voltant d’una marca, com empatitzar amb els consumidors per tal de fidelitzar-los i en definitiva, com aconseguir que els públics objectius es converteixin en Brand lovers.

 

Què és una marca, com es construeix i quins són els seus beneficis

Més enllà de les característiques d’un producte alimentari, el pes de la marca, el seu relat, personalitat i essència són fonamentals en la decisió de compra. Àlex Torrens, fundador de l’empresa de branding Verdelimón, ens explica quins són els beneficis objectius de construir una marca diferenciada, quin és el procés per fer-ho, les seves etapes de vida i els elements que podem fer servir per fer-la visible de forma coherent.

 

Estratègies  de màrqueting digital per aconseguir que el consumidor trobi la meva botiga online als cercadors.

La COVID-19 ha impulsat la producció de botigues online per part de petits i mitjans elaboradors, així com empreses que fins al moment, no han contemplat el canal digital per a les seves vendes. Però un dels grans reptes, sense dubte, és com aconseguir que el consumidor arribi a trobar cadascuna d’aquestes botigues online. I per assolir el repte són necessàries estratègies de màrqueting digital, tant de SEO, com de SEM, display o gestió de xarxes socials. David Soler, expert en màrqueting digital, ens explica què hem de tenir en compte per assolir les primeres posicions en els resultats de les recerques a Google per part dels nostres consumidors potencials.

 

Impacte de la COVID-19 en el comerç agroalimentari internacional.

La situació excepcional i de transformació radical que està suposant la COVID-19 ens porta, sense dubte, a consequències econòmiques i socials profundes. Més enllà d’aquestes, Remigi Palmés, expert en comerç internacional, ens explica quines consequències està provocant la pandèmia en les operacions de venda a l’exterior, ja sigui en l'àmbit legal, operatiu i estratègic responent a preguntes sobre què hem de tenir en compte en el nou panorama internacional, quines dificultats es presenten en el moviment de mercaderies o què suposen els constants canvis legals adoptats pels diferents paisos. 

 


Finalització de cicle econòmic. Canvi de model de negoci.

La pandèmia a escala mundial produida per la COVID-19 fa evident que estem a les portes d’un canvi de cicle econòmic que se’ns ha presentat de forma molt accelerada. Veus expertes parlen de canvis socials, canvis polítics i per descomptat, canvis econòmics. Remigi Palmés, expert en comerç internacional, reflexiona en aquesta vídeo-píndola sobre la situació actual i la que es preveu des de la perspectiva del comerç internacional.


 

L'Impacte tecnològic en l'estratègia internacional de compravenda.

La COVID-19 s’ha revelat com una acceleradora de tendència d’ús de noves tecnologies, també en el comerç internacional. Ara, més que mai, sentim parlar de transformació digital, però de fa temps que innovacions com les impressores 3D o el blockchain han recorregut un llarg camí que moltes empreses estan començant a descobrir. Remigi Palmés, expert en comerç internacional, ens parla de com influeixen aquestes noves tecnologies en el moviment de mercaderies a nivell mundial i de quin és el seu potencial.


 

La comunicació interna en la tornada a la "nova normalitat" de les empreses.

L'estat d'alarma ha transformat de forma abrupta les dinàmiques de treball de moltes empreses. El teletreball s'ha implantat en una gran part de les organitzacions l'activitat de les quals els ho ha permès. Però poc a poc els diferents sectors i professionals s'estan incorporant als seus llocs de treball. Arriba l'hora d'obrir oficines, comerços... Com ho hem de gestionar a nivell de comunicació interna? Què han de tenir en compte els directius i responsables de comunicació? Cristina Salvador, Fundadora de Both. People&Comms i reconeguda experta en comunicació interna, ens ho explica en aquesta vídeo-píndola.

 

Comunicació davant els canvis culturals de les empreses.

Canvis de posicionament estratègic, en la forma de comunicar-nos, noves estructures empresarials, reinvenció dels lideratges... La COVID-19 ha impulsat la transformació d’algunes empreses impactant en els seus equips i la seva percepció d’aquesta. Cristina Salvador, Fundadora de Both. People&Comms i reconeguda experta en comunicació interna, en explica què hem de tenir en compte a l’hora de liderar de forma estratègica el canvi cultural de les empreses i com fer-lo possible. 

 

Com diferenciar-nos per a una estratègia comercial més efectiva.

Davant de grans canvis, com els produits per la COVID-19, les empreses han de saber reorientar-se i, molt sovint, reposicionar-se com a marca. Sara Garcia, assessora en estratègia comercial, ens explica què ha de tenir en compte una organització per aconseguir diferenciar-se de la seva competència i quines preguntes s’ha de plantejar per trobar una proposta de valor que sigui apreciada pels seus públics.

 

 

Els mercats exteriors. Una oportunitat real per a les petites i mitjanes empreses alimentàries.

Les exportacions agroalimentàries són un dels motors econòmics de Catalunya. El número d’empreses exportadores creixen any rere any i la majoria d’aquestes són de mida mitjana o petita. Per tant, és un fet que mirar a l’exterior obre noves oportunitats de comercialització. Sara Garcia, experta en comerç internacional, fa una valoració de quins són els punts positius de desenvolupar una estratègia d’internacionalització així com les principals dificultats a tenir en compte per no fracassar.

 

 

Introducció al Pla general de màrqueting per a empreses petites i mitjanes.

Tota empresa necessita un pla estratègic de màrqueting que l’ajudi a assolir l’èxit comercial. Marcar objectius, públics, definir una política de preus, distribució i comunicació, definir recursos i pressupost són punts claus a tenir en compte. Sara Garcia, assessora en estratègia comercial i internacionalització, ens ho explica en aquesta vídeo-píndola dirigida, especialment, a petites i mitjanes empreses.

 

 

Introducció al Pla d'internacionalització per a empreses petites i mitjanes. 

Les empreses que desitgen exportar els seus productes han de comptar amb un Pla d’internacionalització, de la mateixa manera que fan un Pla de màrqueting, comunicació o comercial. Sara Garcia, experta en la matèria, ens explica com fer-lo, el contingut que no hi pot faltar i les decisions estratègiques a prendre.   

 

 

 

Introducció al Pla comercial per a empreses petites i mitjanes. 

Com s’elabora de forma detallada un pressupost comercial? Quines accions hem de dur a terme per assolir els objectius de venda? Sara Garcia, experta en internacionalització i comerç, ens explica com concretar al màxim un Pla comercial i de quina manera es desglossa per poder-ne fer un seguiment exhaustiu. 

 

 

 

Contractació del transport. Quins aspectes hem de tenir en compte? 

Una bona estratègia logística, enfocada en un transport adequat, pot suposar un avatatge competitiu i una palanca de competitivitat. Luis G. Sala, expert en procesos logístics i internacionalització, ens explica quines consideracions ha de tenir en compte una empresa del sector de l’alimentació a l’hora d’escollir els seus canals de transport. 

 

 

 

Disseny del procés logístic. Què ens cal per fer-lo més eficient?

Quina quantitat d’estoc necessitem? És necessari que tinguem un magatzem? Quins recursos hem de movilitzar? Són preguntes frequents formulades per empreses amb esperit exportador a l’hora de dissenyar el seu procés logístic. Luis G. Sala, expert en la matèria, respon a aquestes i d’altres questions en una vídeo-píndola d’interès per a tots aquells responsables d’internacionalització i logística d’una empresa agroalimentària. 

 

 

 

Gestió estratègica de les duanes.

Parlar de duanes és, per a moltes empreses exportadores, parlar de complicacions burocràtiques i d’altres dificultats en el seus procés d’internacionalització. Luis G. Sala, expert en internacionalització i agent de duanes col.legiat, ens dona la clau del que hem de tenir en compte a l’hora de gestionar de forma estratègica el procés duaner de les nostres exportacions. 

 

Com elaborar una plataforma de comerç electrònic: eines, fases i claus de l'èxit.

El canal online s’està convertint en una alternativa per a petites i mitjanes empreses que han hagut d’adaptar-se a l’excepcionalitat de la COVID-19. Paral·lelament, les compres online han augmentat espectacularment durant les setmanes de confinament obligatori, i es preveu que aquesta tendència hagi arribat per quedar-se. David Soler, expert reconegut en Màrqueting i Comunicació digital, ens exposa els diferents punts a tenir en compte a l’hora de fer una botiga online, punts que van més enllà dels factors tècnics i que han de contemplar decisions estratègiques.